dimarts, 20 d’octubre del 2009

NOU PARADIGMA: L'HOME INTEGRAL

El "nou paradigma" al qual ens dirigim ràpidament xoca o és plenament contrari en una majoria d'aspectes al que hom estava "acostumat" fins ara. Hom deia: "si no ho veig no ho crec". Ara per fi, es podrà dir:" Ho veuràs amb els teus ulls quan tu mateix ho hagis creat", donat que posa al descobert i ensenya les enormes possibilitats que te l'ésser humà per desenvolupar i créixer, sobretot en el que més falta li fa, "interiorment", les qualitats que te com a ésser multidimensional, entre molts altres atributs que s'havien volgut mantenir al marge, com a oblidats o inexistents.
Bona part d'aquest canvi radical o revolucionari, si es vol, ve amb l'empenta de la "física quàntica" davant la qual més d'un s'ha hagut de descobrir. La qüestió passa per fets, que si be ara, son senyera del "nou paradigma", ja eren coneguts anteriorment, sobretot per practicants seriosos de ioga i meditació. I és, per exemple, conèixer la divisió en dues parts del nostre cervell: l' esquerra: analítica, científica, matemàtica, lògica, organitzadora, pràctica, etc., i bàsicament occidental, l'única que va ajudar a desenvolupar l' "antic paradigma" que és la que encara pretén de seguir influenciant la societat, encara que ja molt menys, pel be de tots; i la part dreta del cervell: la de la Intuïció, l'espiritualitat, la creativitat, la música, la pintura, el ritme, el dibuix, la imaginació i la fantasia, des d'on tot encara és possible, i la part bàsicament oriental. Aquesta s'ha desenvolupar ara. Aquesta part dreta del cervell és la que s'ha educat menys. El més ideal seria educar les dues parts per un igual, car es complementen i equilibren l'home. Per exemple: de que servirien les grans idees si, després de tenir-les, no sabéssim portar-les a bon terme: aquest és treball de les dues parts del cervell coordinades.
Fins ara són grans i destacades exepcions els casos d'éssers humans que han treballat amb les dues parts del cervell per un igual: son els grans pintors, son els grans músics, els grans mestres de totes les èpoques als quals s'ha batejat amb el nom de genis perquè han destacat entre les masses. Però aquesta "genialitat" tots els éssers humans la porten a sobre com una possibilitat a desenvolupar. Aquest és un dels aspectes que potencia el "nou paradigma" car el cervell és molt poderós y l'home el necessita pel seu desenvolupament integral. Desenvolupar una part tant sols, la part esquerra forma part d'un "pla" molt ben calculat perquè l'home ignori tot el que realment és i tot el que realment pot arribar a fer i es quedi fluctuant entre la ignorància, la mediocritat i el sotmetiment a uns interessos...
Es en mans de tots ja donar la volta a aquesta situació i posar en marxa, en vibració, aquesta part dreta del cervell per on s'expressa el gran sentit de la Intuïció, el de la visualització entre molts altres que, com s'ha dit, es complementen amb la part esquerra del cervell.
Com s'arriba a la visualització ? Doncs a través d'una ´"relaxació profunda" on el practicant veu la realitat que vol crear. Però a més de poder visualitzar qüestions diguem-ne personals, també es poden visualitzar la sanació del Planeta, el promoure la Pau, etc.
Generalment els éssers humans estem sempre en el nivell beta d'ona cerebral, que és amb el que ho fem pràcticament tot. I més aviat es gasta molta energia. "Beta" és un tipus d'ona curta i ràpida. Quan dormim actuen les ones cerebrals delta, és quan regenerem el cos amb el descans i "normalment" hom està inconscient. Aquestes ones son més aviat llargues. Però enmig d'aquestes ones esmentades, n'existeixen dos tipus més, que si hom no s'autolabora, no s'aprofiten essent com son vitals. Una és la ona alfa que sorgeix quan ens relaxem profundament i és a través de la qual que podem visualitzar, és una ona lenta, si la seguim aprofundint hom pot entrar en les ones zeta ona llarga que també es produeix abans de dormir i amb un xic de Consciència, i en la "Meditació".
Quan hom es relaxa i medita és quan accedeix a la part dreta del cervell, i alhora fa "callar" la part esquerre.
Aquestes pràctiques degudament realitzades condueixen a la interiorització més profunda acostant-se al Més Recòndit, el nostre Intim Esser Andrògin, i naturalment, això obre també el camí del contacte amb els que anomenem Superiors de Llum o "extraterrestres positius" que son l'espill de la nostra Humanitat i al que pot aspirar l'home car Ells ens porten la davantera i marquen ruta...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada