divendres, 22 d’abril del 2011

EL NECESSARI TREBALL PSICOLÒGIC


Un grup de persones que lluiti objectivament per "Despertar Consciència", ho farà, entre altres factors, a partir d'un "treball psicològic"; si aquest el realitzen tots els integrants, és quelcom que es detecta en les relacions amb les persones, en les variants que es poden produir, si hi conviuen distints graus de comprensió i de compromís, si exiteix de manera consolidada l'acceptació dels possibles errors i/o febleses, propies i dels altres i la humilitat de saber rectificar si fa al cas.
Treball psicològic, d'entrada, vol dir estar tots disposats a practicar seriosament el sentit revolucionari i bàsic de l'  auto observació, i tractant-se d'un grup: ser completament sincers els uns amb els altres, el que comporta també, estar disposadament ressolts a l'acceptació dels altres, amb les seves  virtuts i defectes, és a dir, tal com som, encara que donant per ben entès, aquest compromís de canvi, que tots compartim i pel qual ens velluguem.   I també tenint en compte, que tot el treball d'un grup, comença amb el treball individual: rarament existirà "treball de grup" si no existeix en la mateixa proporció el "treball individual" de tots els membres.
També és molt important en el treball psicològic: laborar la humilitat, tant individualment com col·lectiva, en resposta a tants "desequilibris i problemes psicològics" que hom "carrega" sense ni tant sols sospitar-ho. I sobretot en resposta a actituds d'orgull, que tant ens afecten als humans i que enfonsen llurs arrels en l' ego subjectiu i plural, que tant malviure ens porta a tots.


Moltes reaccions defensives emanen bàsicament de l' "orgull", també de les "enveges", les "cobejances" i les "luxúries" i de moltes altres ramificacions psíquicas que aquests agregats psicològics (com els anomenen al Tibet) o ego múltiple desenvolupen i instal·len en les persones, tal i com irromp un "virus informàtic" capaç d'afectar fatalment l'ordenador, exactament un "software" o programa negatiu.
Per això es fa imprescindible practicar l' "auto observació" d'un mateix, de moment en moment i d'instant en instant, cosa que equival a viure constantment en l' aquí i l' ara, per poder veure, per poder observar directament "qui o que és el que es manifesta en mi" en determinades circumstàncies, què o qui reacciona en mi en cada circumstància de la Vida.


Això que anomenem "EGO" no és quelcom del "present" o de l' "instant", tot al contrari, està instal·lat en molts records del passat i "no li agrada el present" perquè sap que va en contra seu.
El treball psicològic és un Factor Bàsic per "despertar Consciència", per elevar-ne el nivell i, òbviament per modificar i elevar la freqüència vibratòria dimensional.
Però com quasi tot en aquest món físic tridimensional, allò que hom fagi, sempre és opcional:  hom pot escullir "què fer amb la pròpia Vida" i, depenent de la opció, que sempre comporta graus de responsabilitat: hom arribarà on hagi volgut arribar... I sense dret a reclamar! Donat que un mateix, i ningú més, ha pres la decisió.
Per tant, sempre val la pena una reflexió abans de decidir-nos, o no, sobre aquelles oportunitats que, sens dubte, en aquests temps i en aquesta època, se'ns posen al davant...                                                                                       
                                                                               


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada