divendres, 15 de gener del 2010

LES SUBTILITATS DE L'EGO

MONTSERRAT NEVAT POSA AL DESCOBERT ELS ELEMENTALS MERAVELLOSOS DE LES SEVES ROQUES. (foto IOM)



Quan hom s'interna als camins de l'espiritualitat, no per fer-ho s' "auto redimeix". L'espiritualitat és un terreny intrincat on les dificultats gairebé sempre són "proves" que hom haurà de superar per tal d'extreure'n un ensenyament, un coneixement. La recerca d'un mateix des d'aquesta perspectiva és un treball laboriós però sobretot de voluntat, de persistència, on els "estímuls veritables" (quan n'hi hagin) vindran sovint del propi interior, més que no pas de l'exterior sorollós. Però no vull pas aprofundir en tota la global dimensió del tema, tant sols assenyalar alguns aspectes "típics" a través dels quals hom es sent atret per l'espiritualitat... Un d'aquests aspectes "mal entesos" és el de pretendre d'aconseguir "experiències" i convertir aquest factor en el "baròmetre" del propi progrés. Progressar en l'espiritualitat, no és tant sols aconseguir, accedir o desenvolupar diversos "sentits", adquirir determinades habilitats -que també arriben si s'avança vertaderament en el camí-, sinó que l'autenticament important és reduir a "no-res" o neutralitzar l' "ego" múltiple i subjectiu, per tal que es pugui manifestar en nosaltres, l'Ésser Intern, que és la part més important que cada ésser humà te dins seu. Romandre en la Quietud i el Silenci, i experimentar la vertadera Saviesa Còsmica de la pròpia Individualitat "que ens mena" i que portem allotjada al nostre cos temporal.
SERIOSOS I RÍGIDS GUARDIANS DE LA MUNTANYA SAGRADA DE MONTSERRAT (foto IOM)
Però l' "ego" és molt subtil, surt on menys se'l espera, fins i tot disfressat de místic i de sant, i allà on aparentment no seria buscat, allà és prement ostentosament una idea, una diguem-ne "facultat", "fent-se veure" o "fent veure" que és la pròpia Consciència, i tant en sap, que l'aprenent, l'estudiant o el candidat, com vulgueu, s'hi deixa atrapar, i aleshores si, en detriment del seu propi real progrés. Diriem que l' "ego" en la seva particular "lluita per subsistir", per tenir preponderància, actua com "dimoni temptador" en el si de la persona humana, en la ment enganyada, i només la pròpia personalitat afectada pot reconduir la situació, adonant-se, descobrint, fent-se conscient del que li està succeint.
L'apropament a l'Ésser Intern és tant clar i objectiu, quan es produeix, que queda descartat el dubte davant la seva Llum. Quan l' "ego" es posa pel mig, és que no hi ha hagut prou aprofundiment, tant sols petites guspires, que no descarten ni la inseguretat, ni el dubte. Per això cal ser persistents, perseverants, voluntariosos i esperar el discerniment abans que cap pensament victoriós s'infiltri en la ment per dir-nos que "som els millors" o que "ja ho hem aconsegit", etc. Perquè qui així s'expressa és l' "ego", amb les seves subjectivitats, ansietats, nerviosismes, i neguits per posar-se "llorers". Aconseguir la "CONNEXIÓ" amb el propi Ésser Intern és molt important i no és precisament tasca superficial. Es voluntat, persistència i perseverança, com he dit, i paciencia en el treball. La pròpia vibració es modifica amb l'aprofundiment gradual, i el que ho vivencia ja no pertany a l'àmbit tridimensional, sinó a altres Plans de Consciència on l'Ésser Intern sempre està interconnectat. El que allí succeeix ja no està condicionat per l' "ego", ni tant sols per la pròpia personalitat: és Consciència, i si de cas, passarà per la ment humana, com un somni vívid, impactant i ple de lucidesa, que serà el "record" de l'experiència transcendental viscuda, un cop retornat a l'estat de vigilia quotidià.
La pràctica de la MEDITACIÓ, és el vehicle que més ajuda a fer-nos "pràctics" en l'aprofundiment que porta fins al llindar de l'Ésser Intern. Com més hom sàpiga practicar aquesta fusió, aquest contacte, més sabrà sobre aquest ESPERIT MERAVELLÓS, Pare-Mare, Androgin Diví, com s'ha dit tantes vegades, que sempre hi és en el més profund del Cor, però que raramet és percebut, puig que el "brogit" de l'estat mental comú i corrent del viure diari, el tapa completament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada